Peter Skødt Knudsen

Peter Skødt Knudsen, Biolog og Naturvejleder, TV-vært på DR NØRD og TV2 Dyreræs mm, Fridykkerinstruktør, Badesø- og Vildhavekonsulent.

Peter Skødt Knudsen, er foruden ovennævnte 42 år, far til to drenge på 13 og 16 år.

Motivation for at deltage i Det Grønne Ekspertpanel.

Efter mange år i formidlingsbranchen som tv-vært på DR’s NØRD og senest Dyreræs på TV2, som speaker og underviser i Randers Regnskov, Givskud Zoo og som naturvejleder på Danmarks Vestkyst mm. har jeg faktisk kun mødt folk, som syntes at det er en pissegod idé at passe ordentlig på alverdens fede naturområder og truede dyrearter lige fra hugormene herhjemme i klitterne til næsehornene på savannen og jaguarerne i Amazonas. Men overordnet set er det desværre kun gået én vej for naturen, både før min tid og siden jeg startede min karriere som advokat for klodens vilde liv allerede som 5-årig med at fortælle forbipasserende henne på molen om de fantastiske tangrejer og stankelbenskrabber jeg havde fanget med mit bambuspindnet: Nemlig tilbagegang eller forsvinden.

Hvorfor kan vi ikke som samfund prioritere det, når nu så mange folk jeg har mødt gennem årene, voksne som børn, faktisk ønsker det, og det endda er på listen over både vores egne nationale målsætninger, EU-målsætninger og FN’s verdensmålsætninger? Hvor er det, i det store maskineri, at det går galt, når vi ikke kommer længere end til papirarbejdet? Hvordan kan vi blive ved med at tro på at nogen kommer og løser problemerne for os, standser tilbagegangen og vender den til fremgang? Det kan jeg heller ikke længere.

Derfor er jeg med i People United for Nature, så os der ønsker handling kan komme på banen og tage ansvar for at sikre beskyttelse og genopretning af verdens levende naturarv. People United for Nature er os, der har fået nok af at vente og bare se på, mens der snakkes og snakkes udenom, mens vi dag for dag blot fortsætter med at vise uacceptabel ligegyldighed overfor noget der er uopretteligt når vi først har mistet det. Nu kommer vi selv på banen. Folket. Publikum. Koncertgæsterne. Sammen tror jeg på, at vi er mange nok, til at kunne tage sagen i egen hånd og med store summer donationer sikre, at der også er en natur med velfungerende økosystemer og underfundige eksistensbekræftende dyr, som vores efterkommere kan nyde og hente livsglæde og inspiration i at opleve og tage ud i det blå på opdagelse efter.

I respekt, forbundethed og kærlighed til alle væsner.

Peter