SIMA

Nedenfor er pressemeddelelsen for SIMA’s nyproducerede nummer “Dommedag”. Hvorfor skriver vi om det? Det gør vi, fordi Simon, som People United for Nature ved, hvad naturen betyder for os og hvor helende den er. Derfor skal vi passe på den, så vores børn og kommende generationer også kommer til at opleve den. SIMA melder helt klart ud, at de støtter op om People United for Nature og vi er med på rejsen sammen med SIMA.

Tak for dine tanker og støtte Simon.

“Gletsjerlandskabet kan rumme den skizofreni og personlighedsforskydning, som er et symptom på vores samtid. Stenderup Halvøen er guds krammer til mennesker i krise”.

Kolding-kunstneren og musikeren SIMA er aktuel med en ny musikvideo, som han selv kalder “gaven til generation SoMe”. I pop-rock-nummeret “DOMMEDAG” adresseres ubehagelige følelser som forventningspres, mindreværd og dødsangst. Med linjerne: “Sat på vores jord for at blive stor” ironiserer kunstneren over ungdommens ‘ikke-ret’ til at definere egen tilværelse. “Nyhedsstrømmens adskillige dommedagsprofetier har forudbestemt menneskers skæbne”, udtaler SIMA. I videoen samles ‘drengene’ op i en veteranbil for sammen at flygte ud i det blå og søge tilbage til mere overskuelige tider: “Stod for længe i kø til at kunne dø”, klinger omkvædet i kabinen, for hvordan forholder de yngre generationer sig til massemediernes evindelige krisefortælling?

“Ulven har stået lidt for længe for døren, og ingen tror rigtig på, at den for alvor kommer – der er ikke noget at sige til, at folk bliver apatiske. Generation SoMe er ikke ligeglade, de har bare fået nok”, udtaler SIMA og fortsætter:
“Der er opstået et nødtvungent behov for at give slip, hvis ungdommen skal overleve en gennemgribende frygt for fremtiden. Spørgsmålet er så bare hvordan? Jeg vil som 33-årig kunstner tage faklen i hånden og gå sammen med de unge i et nostalgisk felttog mod en mere umiddelbar livsudfoldelse; autenticitet som våben mod digitale dagdrømmeri og perfekthedskultur. Sundhedskrisen skyldes, at vi har fyldt de kære unge mennesker med alt det digitale lort fra barnsben og glemt at tage i skoven.

Det er Kolding-filmmanden Asmus Kromann, der har optaget og klippet videoen frivilligt, og hele produktionen er nonprofitabel. Optagelserne er lavet på Stenderuphalvøen ved Kolding. Det er gjort som et bevidst valg samt en musikalsk hyldest til stedets historiske storhed og dets naturs frisættende kræfter, for som kunstneren udtaler:

“Gletsjerlandskabet kan rumme den skizofreni og personlighedsforskydning, som er symptomet på vores tid. Stenderup halvøen er guds krammer til mennesker i krise”

Fotokreditering: JACOB BERRIG.

Videokreditering: Asmus Kromann Bork (OFSTORIESANDFILMSSTUDIO).

Musik: SIMA & MICHAEL SKOUBOE.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0g9LQJsUwTgH4LEN6eypMD?si=h68S2Vr3RrWwbpcxeG_aQA.
Facebook: https://www.facebook.com/maegaardmusic/.
Instagram: https://www.instagram.com/simamusicdk/